неділю, 30 травня 2010 р.

Про алкоголь

Сьогодні попало мені на очі відео, де якийсь трохи параноїдально настроєний чоловік читає лекцію, начебто для ФСБ, про алкоголь. Після того, що він там намолотив, мені захотілося взнати, а як же насправді стається так, що ми після кількох чарок оковитої стаємо набагато сміливішими, у нас розкриваються невідомі до того таланти, йдемо знайомитися до найчарівніших (на той момент вони вже всі найчарівніші) дівчат, готові звернути гори навіть при відсутності всякої мети, у нас прокидається богатирська сила і лицарська хоробрість...
одним словом, робимо все що завгодно при відсутності будь яких причин і не задумуючись над наслідками. Що ж такого магічного в тій склянці з прозорою рідиною, яка одного заставляє відчути себе героєм, а іншого робить невдахою на все життя?
Ось знайшов дві досить непогані статті про те як це все працює:
http://health.howstuffworks.com/alcohol.htm
http://www.oregoncounseling.org/ArticlesPapers/Documents/ETOHBIOFx.htm

Цікаво, виходить якщо споживати маленьку пляшку (0,33) пива рівномірно на протязі години, то організм встигатиме повністю переробляти алкоголь і виводити його. А якщо ви відчуваєте стан сп'яніння, значить організм вже виводити алкоголь не встигає, тобто ви його ставите в неприроднє становище, і це може викликати невідворотні зміни малого чи великого маштабу. Цікаво знати.

2 коментарі:

  1. " на протязі години, то організм встигатиме повністю переробляти алкоголь і виводити його"
    скільки разів потрібно допомагати організму "виводити його" на протязі години?
    :)

    ВідповістиВидалити
  2. Я думаю, що організм сам скаже, коли треба ;)

    ВідповістиВидалити