суботу, 3 липня 2010 р.

В дорозі

Як завжди, сиджу в якомусь аеропорту і потягнуло написати блог-пост :) Цього разу це міжнародний аеропорт Ньюарку.
Відразу згадаю приємне враження від посадки попереднього рейсу Сан Франциско - Ньюарк. Літак сів і зупинився настільки швидко, не треба було довго їхати до гейту, як то буває в Нью Йорку, і як тільки зупинилися, зразу дозволили всім вставати і діставати багаж. Реально вся ця процедура зайняла значно менше часу ніж зазвичай.

Коротке враження закінчилося, тепер можна писати довгі і нецікаві розповіді про моє життя :)
Так от, щоб їхати в аеропорт я замовив собі машину. Щось там оператори наплутали і забули водію сказати і, одним словом, він запізнився на пів години. Добре що я додав годину про запас :) Так от водій половину дороги вибачався що запізнився і казав, що знайде того хто це все наплутав :)
Поїздка до аеропорта пролетіла моментально! По перше, бо їхав я в просторному Лінкольні, а по друге, бо ми з водієм говорили більшість дороги. Розказав він, що він вже 30 років в штатах. Сам він родом з Лебанону. Каже що переломний період для нього був після 5 років в штатах, коли він зрозумів, що вже не повернеться. Може він і правий, мабуть якщо провів тут 5 років, з'явилася сім'я, то вже залишишся тут назавжди. Треба собі обов'язково поставити нагадування кожного року, щоб часом не пропустити :) А поїхав він точно так як я - сам, залишив родину вдома. Перший рік було дуже важко без родини. Але каже, що не міг повернутися, бо вдома була війна. Важко сказати, чи історія сумна чи весела... Зараз у нього тут сім'я, він має роботу і спроможний їх утримувати, діти вчаться в американських вузах... Одним словом, в кожного своя доля, головне не опускати рук і сприймати все позитивно, мабуть.

Ну і на останок після довгого ліричного відступу ще одне враження від польоту. Якось я раніше не помічав цього, мабуть, просто коли прилітаєш в Нью Йорк так добре не видно... Манхеттен це просто щось неймовірне! Стільки хмарочосів! Я вражений!

3 коментарі:

  1. to DixonD
    Так, "ЛеБанан" :) - це "Ліван".
    Коли слова переробляли на кирилицю, то дуже наплутали із Б-В буквами, навіть не знаю, хто.
    Аналогічна ситуація із "Бабілоном", вгадайте як воно буде по українськи.

    to Ostap
    Прочитав "Ньюарк", думаю варто тобі сказати, що ти там опечатку зробив, у наступному рядку прочитав ще раз так сому, думаю варто тобі сказати, що у тебе кнопка не працює на клаві :). Вирішив поглянути на карту і вже по тексту зрозумів, що все добре працює.
    Потім скажеш як це правильно вимовляється, бо мені здається, що можна переплутати на слух із НюЙорком.

    ВідповістиВидалити
  2. Ну ти мене Брюс дивуєш! Та як я написав так і читається :) Нью Йорк - New York; Ньюарк - Newark.

    ВідповістиВидалити