суботу, 3 вересня 2011 р.

Книги

Поки я не писав, я читав :)
Справді, якось захопився читанням. Я ніколи не любив читати, скільки себе пам’ятаю. Не любив і не читав, за малим виключенням того, що читати потрібно було. А також однієї книги. Та одна книга яка до недавнього часу була єдиною, яку я читав з захопленням, була “Рембо. Рембо 2. Рембо 3” :) Я її перечитав разів 3-4. Не пам’ятаю скільки років мені було коли мені бабуся купила цю книжку на ринку Іскра. Якось цей момент закарбувався в пам’яті, бо це була моя перша власна книжка. Навіть не пам’ятаю чому мені її купили, бо коли я був малий, то ніколи нічого не просив :) Мабуть таке вираження бабусиної безмежної любові, відчуття отримання чогось що повністю моє і не потрібно ні з ким ділити, ну і цікавість самої книжки – все це разом змішалося і закарбувалося в пам’яті як один з найприємніших спогадів дитинства. Читав я цю книгу з великим інтересом. Я завжди кажу, що чоловіки люблять книги про героїв, а жінки про кохання :) От це була справжня книга про героя, спроможного на подвиги без будь-чийого схвалення чи допомоги.

І от нещодавно я знайшов для себе нову книгу про справжнього героя, книгу, яка мене захопила і поглинула в себе. Книга Василя Шкляра “Залишинець. Чорний Ворон”. Вона була саме про те, про що я хотів би читати, і написана так, як би я хотів читати. Щоразу коли я її закривав, мені вже кортіло знати, що буде далі, але, водночас, мені хотілося читати довше, щоб розтягнути задоволення. Всім рекомендую цю книгу, особливо чоловікам, бо, мені здається, це саме чоловіча книга. Вона про мужність, вона про подвиги і вона чуттєва по чоловічому.

Ось після “Чорного Ворона” мені дуже сильно захотілося читати. Правда, я боявся, що після такої книги мені ніщо інше не буде до душі. Тому я свідомо вирішив читати щось різноманітне, щось сучасне і не очікувати від нього багато, але очікувати приємного читання і знайомства з цікавими і оригінальними думками автора. Для мене читання – це наче діалог. Я читаю не дуже багато за раз, мені приємно зупинитися в будь який момент і для мене явно важливіший процес, а не результат. Як при розмові з людиною, отримуєш задоволення від процесу пізнання її думок, незважаючи на те, чи погоджуєшся з ними, чи ні. І в жодному разі немає бажання пошвидше взнати все про людину, бо тоді стане нецікаво. Так само з книгою – немає бажання пошвидше дочитати до кінця.

Ось що для мене читання :)

До речі, я приймаю рекомендації про те, які книги читати далі :)

9 коментарів:

  1. Дякую! Додаю до списку.

    До речі, для мене пошук книги - теж цікавий ритуал. Інколи я їх сам шукаю в книгарнях коли приїжджаю до Львова, інколи в інтернеті, часом прошу, щоб хтось привіз. Але ніколи не шукаю кілька книг на раз. Пошук кожної книги - це теж ритуал, його не можна перетворювати в рутину.
    До речі, багато людей радять переходити на електронні книги, а я не можу. Для мене, по перше важливо, що я купую книгу і таким чином плачу автору за його старання. А по друге, паперова книга для мене має якусь магічну привабливість :)

    ВідповістиВидалити
  2. Електронні книги також потрібно купляти! Хоча не знаю як справи в кириличному сегменті, а для англомовних є Amazon та інші.

    Мабуть читання на тебе подіяло, що ти почав писати трохи по інакшому, якось так по філософськи, як письменник :).

    ВідповістиВидалити
  3. Мене цікавить українська література, а там справи з електронними книгами поганенькі...

    Щодо філософії, то, мабуть, просто тема така :) Ну але кожен наступний допис інакший ніж попередній. Все міняєть і стиль писання також... От знову філософія пішла :)

    ВідповістиВидалити
  4. Радив би тобі прочитати "Холодний Яр" автор Юрій Горліс-Горський. Я почав читати зразу після прочитання книги "Чорний ворон", прочитав близько 70% і можу сказати що вона одна з найкращих книг яку я коли не будь читав. Думаю що вона тобі також сподобається.

    ВідповістиВидалити
  5. Остап, а де ти купуєш українські книги в Інтернеті? Бажано з доставкою закордон.

    ВідповістиВидалити
  6. Дякую, Романе, за рекомендацію! Додаю до списку. Тепер головне знайти час прочитати все з того списку :)

    Олег,
    Нажаль я не знайшов ще універсального магазину який би продавав і доставляв українські книги по світу. Я особисто купував собі кілька книг на цьому сайті RusKniga.com (як би це не було дивно). У них є розділ з українськими книгами: http://www.ruskniga.com/default.asp/initcode/searchall/category/Books/sc/217/list/1
    Але цей магазин розташований в Нью Йорку, тому там доставка, здається, тільки у штати і Канаду.
    В Україні, кажуть, хороший магазин "Книгарня Є" book-ye.com.ua . Вони пошуть, що і закордон доставляють, але я сам ніколи не пробував.

    ВідповістиВидалити
  7. Что бы Вам порекомендовать, ну например Антон Чехов "Черный Монах" попробуйте начать, хорошо написано, интересно. Если вы ищете интересную книгу про любовь, посмотрите на Booksonline, там их много. Еще есть классная книга, молодой писательницы "Квартира київських гріхів" - Сурженко Маргарита, очень рекомендую. Ну а вообще, что Вам больше нравится, классика, биография, научная фантастика или еще что?

    ВідповістиВидалити