неділю, 11 вересня 2011 р.

NASA


Вчора був в дослідницькому центрі NASA. Якщо хтось не в курсі, NASA (National Aeronautics and Space Administration) – це ті хто будує американські космічні кораблі! Так що якщо комусь треба злітати в космос, у мене тепер є зв’язки – можу вибити знижку.

Дослідницький центр серйозно охороняється. Як я не намагався косити під космонавта, все одно перед в’їздом мене заставили пройти інспекцію. Спочатку сказали відкрити всі двері, багажник і капот в машині, щоб перевірити чи я не везу з собою якогось взривпакету. Довго оглядали все всередині і під машиною, все нюхали, мацали... Думаю, хоч би не знайшли бензин, а то не дозволять мені їхати далі... На щастя, не знайшли! Ректального аналізу також вдалося уникнути і от переді мною вже відкриті двері у космос! Ну не у космос, а в місце яке відкриває двері у космос! Коротше, мені відкрилися двері у двері у космос!



Першим ділом пішов поміняти гроші на космо-доллари. Кажуть, ця валюта більш популярна серед астронавтів і розрахунки в ній регульовані міжгалактичними законами, на відміну від звичайного доллара, який працює тільки на землі.


Одне з місць де можна потратити космо-доллари – це макдональдс на території бази NASA. Нажаль, нам його заборонили фотографувати як стратегічно важливий об’єкт.

Далі ми пішли оглядати секретні лабораторії. Ось одна з них:




Оскільки я не американець в третьому поколінні, мені так і не сказали де секретна “червона кнопка”… тому злити так і не вдалося.

Всеж деякі секретні розробки сфотографувати вийшло:


Виглядає як помийне відро, але напис NASA говорить сам за себе. Очевидно, відро не просте!

Сфоткалися біля таблички, вона з себе не представляє нічого особливого чи секретного. Просто гарна табличка.


Космонавтів ми так і не побачили, бо була субота, а в суботу у космонавтів вихідний. Зате ми побачили авто одного з перших американських астронавтів. Ось він, космобіль:


А ось, нарешті, фото ракет на фоні напіврозібраного ангара:


А це перший космічний смайл:


От ще кілька фото, на яких видно напіврозібраний ангар. Не переживайте, розібрали його не мародери. Просто, я так розумію, що американці вирішили будувати вищі ракети і ангар доведеться переобладнати.



Найуважніші читачі могли помітити п’ятикутну зірку на вершечку ангара. Звідки ж вона? Кажуть, що американці вкрали багато космо-технологій в радянського союзу. Можливо ангар був сконструйований по викраденому ескізу... Історія це замовчує.

Також вдалося зазняти кілька винищувачів, готових здійнятися в повітря в будь яку хвилину:


А ось будівля NASA Light Operations:


Мені так і не вдалося вияснити, чи то вони відповідальні за “легкі” операції, чи то за “світлові”… одним словом, це залишилося за завісою таємниці.

Екскурсію нам, до речі, проводила Міс Індія 2010, яку індійський уряд відправив шпигувати в США під прикриттям роботи в модельному агенстві. Вона тут в NASA орієнтується краще за всіх, краще навіть за астронавтів. От тільки не пам’ятаю, здається вона просила про це не писати...


Ми ще багато часу провели в пошуках “червоної кнопки”…


… але, нажаль, так її і не знайшли.

Зате знайшли ось це!


Заставляє задуматися. Американці явно щось приховують. Треба буде детальніше дослідити цю нерозкриту сторінку історії відкриття космосу. Але поки що це все…



* деякі деталі цієї розповіді були спотворені чи замінені і не зовсім відповідають дійсності, зате роблять її значно цікавішою :)

** якщо вам сподобалися фото і ви хочете взнати більше про це місце, більш детальну (і правдиву) інформацію можна знайти на сторінці присвяченій дослідницькому центру у вікіпедії.

5 коментарів:

  1. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  2. Супер! Мені досі смішно...

    З повагою,

    Брат

    ВідповістиВидалити
  3. Братику,
    радий, що тобі сподобалося! :)


    Тарасе,
    вибачте, довелося видалити ваш коментар, оскільки там було посилання на гугл-форму. Щоб вберегти вас від спаму, я заповнив форму і відразу видалив посилання.

    ВідповістиВидалити
  4. А що там було в коментарі такого? (просто цікаво)

    ВідповістиВидалити
  5. Брюс, дивися вище, я ж написав що було в коментарі :)

    ВідповістиВидалити