суботу, 18 вересня 2010 р.

Rafting

Я вже давно мав про це написати, але щось часу абсолютно не було, навіть на вихідних. Чому не було часу, можна буде в наступних постах прочитати ;)

Так от, нещодавно я відкрив для себе рафтінг – спорт, який полягає в тому, що кілька чоловік на надувному човні (рафті) спускаються по гірській річці. Це у нас такий був виїзд на природу зі співробітниками. Така є традиція, що компанія спеціально виділяє гроші на те, щоб команда могла час від часу кудись виїхати і зайнятися якимось командним видом спорту. Такий собі тім-білдінг. Ми обирали в кінці між стрибками з парашутом і рафтінгом. Я особисто голосував за стрибки з парашутом, але ні краплі не жалкую про те, що ми вибрали рафтінг. Тепер, дивлячись назад, можу з впевненістю сказати, що рафтінг набагато цікавіший для більш менш великої групи людей. Хоча з парашутом все одно треба буде колись спробувати ;) Чому рафтінг цікавіший? Тому що це цілий день цікавої активності на природі, в той час як стрибок з парашутом – це всього кілька хвилин польоту.
Хоча з рафтінгом теж не все так гладко. Нам довелося потратити 3 години на те, щоб доїхати до місця. Правда в американських масштабах це, мабуть, не багато :) Та й була хороша можливість додивитися сни в автобусі, бо виїжджали ми о 7-ій ранку.

Приїхали ми на місце, нам роздали весла, короткий інструктаж як гребти – і вперед! Цілий день на природі під літнім сонцем лише з маленькою перервою на обід. Я вже цього разу намазався сонцезахисним кремом, щоб не ставати на ті самі граблі вдруге :) Правда коліна все одно згоріли, бо я щось не подумав, що сонце і туди буде світити :)


Річка була не дуже крута, було лише кілька більш-менш крутих порогів, та й з нами в човні сидів інструктор, який казав нам коли і куди гребти. Зате гребти треба було досить багато. Багато хто під кінець вже втомився і ледь гріб, тому мені під кінець було ще важче, оскільки я сидів спереду і тому доводилося гребти за трьох :) Але я не жаліюся, бо розминка була досить непогана – я б повторив!


Сухим залишитися в тому човні було неможливо – ми всі після першого ж порогу були мокрі. Та й спека така була, що я з радістю пірнав в холодну річкову воду на кожній нашій зупинці. Правда, в кінці дня я глянув на нашого інструктора і він був практично сухим… мабуть він знає якийсь секрет :)

Загалом поїздка дуже сподобалася! Відкрив для себе ще один вид спорту. (Також нещодавно спробував грати в великий теніс, ще не сильно вдається, але цікаво.)
Одним словом, значно цікавіше ніж буденна робоча п’ятниця :)

2 коментарі:

  1. Класно!
    А інструктор кричав "греби", "табань", "ліва гребе, права табань"?

    ВідповістиВидалити
  2. "forward", "back", "right turn, right side back"... те саме тільки по англійськи :) Бачу, ти в курсі справи ;)

    ВідповістиВидалити