пʼятницю, 4 лютого 2011 р.

Пошта

Чергова замітка з власного досвіду.

Зайшов недавно на пошту. Не перший раз звісно, але просто цього разу дізнався щось нове.
Так от, мені треба було відправити посилку по штатах. Коробки у мене, звісно, не було, але, на щастя, на пошті такі речі є. Так от, вибрав я коробку, таку щоб помістилося все, що мені потрібно було відправити. Приходжу до каси, і тут мені поштарка відкрила очі! Каже, що дарма я взяв цю коробку, бо мені доведеться платити за вагу посилки, а там було десь більше кілограма. Краще взяти flat-rate коробку трохи більшого розміру і перекласти все в неї - буде дешевше. Виявляється... тут є спеціальні коробки, за пересилку яких завжди стандартна такса, незважаючи від ваги. Тобто відправляєш стільки, скільки туди вийде напхати. Отак от! Вік живи - вік учись!

Раз я уже почав говорити про пошту, то ще одне що мені тут подобається - це марки. Мені час від часу треба надіслати якогось листа, тому марки потрібні. Так от, що класно в американських марках, так це те, що їх не треба слинити! Просто відклеїв від папірчика і наклеїв на конверт. Хоча це, звісно, кому що більше подобається... :)

7 коментарів:

  1. Мабуть логіка тих коробок у тому, що їм їх набагато зручніше розміщувати у контейнерах, бо вона стандартної форми.
    Бо по іншому це б було дуже тупо.

    ВідповістиВидалити
  2. ггг, ми теж відкритки з Нью Йорка друзям відправляли, і купували ці американські марки які не треба слинити... практично, особливо, якщо листи пачками відправляєш (в нас останнім часом марковий клей не особливо смачний пішов...) :)

    ВідповістиВидалити
  3. Я з Росії відправляв, так мені дали вже конверт з наклеєними марками лишилось тільки сам конверт заклеїти. Там там де слинити потрібно на конверті, там є також така спеціальна плівка, яка знімається.

    ВідповістиВидалити
  4. Ну в Україні сервіс ще більший - марка відразу вдрукована в конверт, так що взагалі думати не треба :)
    А от щодо клею, це тільки мені здається, що клей на конвертах має горіховий смак? :) (чи може то тільки американський такий)

    ВідповістиВидалити
  5. Колись давно, коли мені потрібно було слинити конверт, то смак якийсь був противним, що аж страх. Тому думаю, що то тільки у Штатах (тобто не в Україні) клеї на конвертах мають приємні смаки.

    ВідповістиВидалити
  6. та чого, на пошті у нас є такий девайс замість язика - поролон+водичка, перевертаєш марку туди і потім на конверт))
    мені на пошті жіночка сама погодилась приклеїти так 5 листівок 8-)

    ВідповістиВидалити