суботу, 5 грудня 2009 р.

Дивна країна...

Нє, ну я ше трохи в шоці з тої Америки!
Навіть не знаю як би то краще викласти свої думки... Мабуть буде трохи обривчасто і не зв'язано, але зате кожен абзац можна буде читати незалежно :) Ще за одно напишу про те, про що забував написати раніше.

Сьогодні по дорозі з супермаркету вийняв чергову пачку спаму з поштової скриньки. Знову розпродажі в якихось магазинах. А я ще такий наївний поки що і переглядаю всю рекламу, яка приходить в пошту :) Таке відчуття, що тут щодня є розпродаж хоч в одному магазині. Треба буде колись спробувати купити щось по розпродажу.

Сьогодні субота і я вирішив в офіс вже сьогодні не йти, тому довелося піти в супермаркет прикупити щось поїсти. Біля мене тут дуже близенько є невеликий супермаркет. Він хоч і невеликий, але мені здається, що вибір тут набагато ширший ніж в львівських Арсенах і Сільпо. А все тому, що тут нема такого, щоб вся полиця була закладена одним і тим самим товаром. Дуже багато всього різного і по трохи. Ну правда, можливо, через це деякі види товарів швидко закінчуються. Я ще не на стільки обізнаний з тутешнім асортиментом, щоб побачити це. Можу сказати точно лише, що я не помічав явно порожніх полиць. Мабуть, всеж працівники супермаркету слідкують за цим.
На касі ніхто не питає тебе чи давати тобі кульочок і якого розміру, і, тим більше, не візьмуть за нього гроші. Самі все запаковують досить оптимально в стільки пакетів скільки треба, іноді пакуючи один в другий, щоб вони не порвалися. І пакети в них класні, хоч і паперові (зберігають довкілля), але міцні з ручками і великі, і щоразу з різними малюнками - цікаво :)

Минулого тижня відкривав рахунок в банку. Банківський консультант крім того, що зробив все швидко за 25 хв, щоб я не запізнився на поїзд, ще й дав мені спортивну сумку в подарунок, бо у них виявилася якась акція для нових клієнтів. І взагалі, спрацював він досить кваліфіковано. Хоч він був явно не американець і уточняв у мене як пишеться "college", зате не задавав дурних питань, а просто розказував мені про рахунки, які він мені відкриває і умови договору і запитував чи я згоден. Тимчасову дебітну картку мені виготовили відразу і це була не миттєва віза, на ній було надруковане моє ім'я! Постійну картку і чекову книжку надіслали через кілька днів поштою. Цікавий момент: пін-код я придумував сам коли відкривав рахунок, але вони, слідуючи стандартній процедурі, разом з карткою прислали мені конверт з пін-кодом. І там було порожньо :)

Також минулого тижня я подавав заявку на виготовлення номера соціального страхування (SSN). Цей номер потрібний для сплати податків. Офіс для подачі документів вибирав по правилу "найближче до станції поїзда". Тому вибрав не найближчий до дому, а той, що за 10 км, зате за 3 хв ходи від станції. Очікував, що доведеться стояти довгу чергу, а насправді виявилося, що було лише кілька людей, та й черга "культурна", з номерками. Заповнив нехитру форму, пішов до віконечка, відповів на кілька питань, але нажаль виявилося, що інформація про мій імміграційний статус ще не надійшла в базу даних. Це мене трохи розчарувало, бо через це мені сказали, що замість 2 тижнів мені доведеться чекати до 4-6 тижнів на мій SSN. Не дуже приємно, ну але що поробиш... Через тиждень прийшов стандартний лист про те, що я подав заявку і там був стандартний термін – 2 тижні. Шкода, що моя ситуація виявилася нестандартною... І уявіть собі моє здивування, коли після листа з нагадуванням, що треба чекати 2 тижні (а в моєму випадку ще більше), на наступний день мені приходить мій SSN! Я був в шоці від того, як швидко працює тут бюрократія! Чи, може, то просто я такий везучий :)

Ще одна весела замітка про бюрократію. В середу тим хто працює довше 2 тижнів (нажаль не мені) приходили чеки з зарплатою. Чеки прийшли по пошті, на адресу офісу. Цікаво, що відправлені вони були теж з офісу… Доставка конверта з офісу в нього ж зайняла 2 дні і коштувала Facebook-у 44 центи… Нууу туупиииє… :)

Ще одна цікава і незвична штука, яку можна побачити в нашому офісі: в кількох туалетах є душові кабінки і рушники. А ще є зубні щітки і пасти. Тут можна жити! :)

Ще тут є пральня і хімчистка. Просто приносиш речі і тобі їх поперуть чи почистять. За це платить компанія. Правда є одна уловка. Компанія платить так, що додає ці гроші до твоєї зарплати, а потім віднімає їх звідти, ніби це ти заплатив. Але оскільки суму додали до твоєї зарплати, то тобі доводиться заплатити за неї податки. Тому виходить, що деякий відсоток ціни доводиться заплатити.

І знову мене порадували повари на роботі! В п’ятницю знову була картопля! Ура! Якщо вони будуть її готувати хоча б раз в тиждень, то можна продовжувати тут працювати :)

Мій iPhone теж мене знову порадував. Сьогодні скачав для нього безкоштовну програму, яка сканує штрих-код за допомогою камери на телефоні, знаходить товар в своїй базі і видає список магазинів де його можна купити і за яку ціну. Фантастика! :) Ну далеко не для всіх товарів це працює, але для де яких таки працює! Я з тим телефоном, як дитина з новою забавкою :) З ним в мене інколи таке відчуття, що я король світу! Точно як дитина :) Не дарма кажуть, що чоловіки - то вічні діти, тільки забавки у них міняються :)
Правда я так активно своєю новою забавкою бавлюся, що батарея не витримує, треба щодня заряджати :)

І на останок. Сьогодні відчув себе старим... Купував пиво в супермаркеті і в мене не попросили документи. Невже я так старо виглядаю?... Чи може то пора поголитися...

4 коментарі:

  1. ото гон з пін-кодом, мають АРІ, яке порушувати не можна, а то все завалиться ;)
    а серед того всього спаму, не може загубитись потрібний лист (з чеком якимось)?
    піди на кухню і порозказуй їм, що і як потрібно готувати, "по маминому" (хоч приблизно)
    в скільки в тому штаті починається повноліття?

    ВідповістиВидалити
  2. вітаю, 7-ий ювілейний Пост!

    щось дивний спосіб логування, для того щоб писати коментар. От наприклад попередній коментар, коли я писав, то вибрав Google, а потім воно попросило залогуватися в Google (прикольно, прямо всередині Блоггера), але потім воно два рази питало Каптчу до коментаря і так виглядало, що один раз це був Гугл, а інший вже Блоггер. (два рази я правильно напесав ;) )

    ВідповістиВидалити
  3. > а серед того всього спаму, не може загубитись потрібний лист (з чеком якимось)?

    Ну я ж поки що переглядаю спам :) Але все можливо...

    > в скільки в тому штаті починається повноліття?

    Ну я не знаю, що саме вони тут називають повноліттям, але алкоголь можна купувати після 21.

    Мабуть блогер думає, що ти спамер :) Спробуй постити коментарі з інтервалом більше ніж 5 хв ;)

    ВідповістиВидалити
  4. Хм... Бородатий Little John то не менш круто за бородатого Миколая:)

    ВідповістиВидалити