суботу, 5 грудня 2009 р.

SRM 454

Накінець у мене з'явилася можливість пописати SRM! Хоча, судячи по статистиці, я пропустив лише 1 матч, але насправді був ще SRM 453.5, тобто в сумі два. А відчуття таке ніби 100 років не писав ТС.

Останні тенденції зміни мого графіка рейтингу мене не дуже радують і тому я надіявся переламати їх в цьому матчі. Нажаль цього разу не вийшло... Спробую наступного... Сьогодні, звісно, був не епік-фейл, бо серед зданих мною двох задач 500-ка таки пройшла системні тести, ну але 222-ге місце, це, м'яко кажучи, трохи не те, чого я очікував сьогодні досягнути. Отже за результатами сьогоднішнього матчу у мене -70 і я продовжую свій шлях до жовтого рейтингу. А залишилося зовсім трохи, зараз у мене 2366.
Висновок простий: треба тренуватися!

А тепер трохи про задачі.
250-ка була дуже простою, завдяки малим обмеженням. Треба було просто зробити те що сказано в умові будь яким способом. Єдина хитрість: додавати числа треба було не від 1 до N, а в зворотньому порядку, і описана операція додавання була не асоціативна. Ну і, звісно, тести з умови не виловлювали невірний порядок. От я і попався :)

500-ка була достатньо простою динамікою, яку просто треба було технічно правильно закодити. В такій задачі цікаво дивитися на розв'язки інших учасників після змагання. Просто цікаво як різні люди хардкодять дані задачі в код. Бо якщо подумати, то можна обійтися кількома захардкодженими стрічками, а можна і написати хардкодні дані на кілька пейдждаунів :) Згадується код ACRush-а на одному з фінальних раундів якогось турніру, де він хардкодив граф і в нього було кілька десятків викликів функції addedge() :)

1000-ку під час матчу не придумав як робити, а після матчу ще не думав. Ну тобто є ідея розв'язку, в якому можна відтинати рядки по черзі і додавати їх до суми з коефіцієнтами 1, 2, 3 і т. д. В кожному рядку результати для кожної клітинки теж треба брати з такими коефіцієнтами. Але під час матчу не придумав нормального рішення, для випадку, коли залишається квадрат і треба порахувати результат для нього.

Не задоволений собою, бо був неуважним на першій задачі і повільним загалом. З'явилося бажання потренуватися. Але тут зрозумів, що тренуватися доведеться хіба самому :( Адже коли мені зручно, то незручно тим з ким я б міг тренуватися. А більшість онлайн контестів відбувається тоді, коли в мене ніч. Невдало я вибрав часовий пояс для переїзду...

2 коментарі:

  1. У тебе там вільний робочий графік чи ні? Якщо так, то перекручуйся на домашній часовий пояс і ходи на роботу вночі ;), зате контеститись можна.

    ВідповістиВидалити
  2. Тут вільний робочий графік для тих, хто не хоче їсти ;)

    ВідповістиВидалити