вівторок, 20 квітня 2010 р.

SRM 468

Накінець я зміг написати SRM! Попередні два матчі я не писав, не пам’ятаю вже чому, щось не виходило. І от знову нічний SRM і я встаю о 3 ночі в очікуванні отримати дозу адреналіну і розім’яти трохи мізки.

І не дарма я прокидався вночі! Сьогодні мені вдалося переламати полосу невдач і нарешті хоч трохи підняти свій рейтинг! +34 бали, звісно, не дуже багато, але, на фоні попередніх трьох послідовних падінь, досить приємно.

Правда, почалося все не дуже втішно. З першою задачею провозився майже пів години. Задача то була проста і я її швидко написав, але коли почав тестувати, незрозуміло звідки, почали з’являтися якісь дивні рантайми. Досі не розумію що це було. Чомусь одна зі стрічкових змінних пропадала (точніше, ставала не валідною) ні з того ні з сього посеред виконання. Після довгого і безуспішного дослідження причини такої поведінки, я просто почав переставляти куски коду місцями. Після кількох таких перестановок все магічно запрацювало. Мене досі бентежить, що то було. От зараз допишу пост і спробую відновити з пам’яті той код, який давав рантайм.
Після такої невдачі з першою задачею, треба було реабілітуватися на другій. На щастя, то виявилася проста динаміка і я спромігся її здати менш ніж за 15 хвилин, вдвічі швидше ніж першу.
Над третьою задачею трохи подумав, толкового нічого не придумав. Почав складати челенджі, теж нічого толкового не придумав. Та й задачі були такі, що трохи важко челенджати. Все ж, в моїй кімнаті біли зачеленджані дві 500-ки, а ще 3 250-ки впали на системних. Ну але розв’язки на 250-ки були занадто великі, щоб все перечитувати і намагатися знайти помилку. Тим більше, що явно простих випадків, не покритих тестами з умови, не було.
У підсумку я 62-ий в дивізіоні і додав кілька балів до рейтингу.

Відразу після матчу взнав не дуже приємну новину про те, що Facebook цього року знову спонсорує TCO, а отже мені брати участь у ньому буде заборонено. Шкода звісно. Але радує те, що, на щастя, під час проведення турніру будуть проходити і звичайні SRM-и, по 3 на місяць, як завжди.

Разом з TCO зараз розпочинається і Google Code Jam, в якому мені можна брати участь. Також я вже зареєструвався і почав приймати участь у польському турнірі Potyczki Algorytmiczne. Звісно це вже все зараз більше “just for fun”, головна ціль не виграти якісь призи чи поїхати кудись, а, швидше, відчути себе молодим і спроможним :) Все таки такі речі швидко не забуваються :)

2 коментарі:

  1. Дивнуватий трохи SRM вийшов, у мене були проблеми із тестуванням другої задачі (деталі на форумі htpp://acm.lviv.ua).
    Потички досить цікавий контест, у першу чергу через свої трохи нестандартні задачі.
    Трохи рекламний комент вийшов :).

    ВідповістиВидалити