неділю, 29 листопада 2009 р.

Перші робочі дні

Отже в понеділок почав я працювати. Відразу видали бейджик


Тепер я можу щодня ходити їсти в офіс! :) До речі, їжа в офісі значно відрізняється в кращу сторону від американських фастфудів, в яких я харчувався до цього. Тут кожного робочого дня повари готують сніданок, обід і вечерю і роблять вони це навіть дуже непогано! (хоча до моєї мами їм ще далеко :) )
В середу я, наприклад, був приємно вражений тим, що повари приготували індичку і нормальну (!!!) товчену картоплю. Справа в тому, що американці чомусь люблять робити картоплю солодкою... не розумію цієї кулінарної традиції... Так от, в середу я на обіді наївся від пуза своєї улюбленої страви (картоплі) так, що на вечері вже майже не їв.

На фото крім бейджика-пропуска помітний ще новенький Macbook Pro - це мій робочий комп, до якого на роботі ще додається 30" монітор для зручнішої роботи. Ще мені видали робочий телефон BlackBerry, якого на фото нема, бо я ним фотографую.

Загалом, перші дні досить напружені - багато нового і почуваю себе трохи розгубленим, бо поки не знаю як зробити елементарні речі - не дуже приємне відчуття... Але то питання часу.

Поки в мене було тільки 3 робочі дні, бо в четвер наступив День Подяки (національне американське свято) і тому після 3 робочих днів наступили 4 вихідні - досить непогано! :)
Ну а День Подяки для українського емігранта-програміста проходить абсолютно протилежно до того, як його святкують американці. Поки всі американці напихалися індичкою, я, через те, що кухня в офісі не працює на вихідні, мав розгрузочні дні і їв в основному сухом'ятку і фастфуд.

На вихідних ми з Юрою влаштовуємо екскурсійно-гастрономічні тури по ближніх закладах харчування. От в цю п'ятницю ми пішли в тайський ресторан, де кухня мені прийшлася по смаку. У всякому разі, там їжа була значно смачнішою ніж та шаурма приготована мексиканцями, яку ми їли минулого тижня.

Поки що все... якийсь дуже кулінарний пост вийшов... піду щось перекушу ;)

8 коментарів:

  1. Смачного!
    Відразу питання. Вдома готувати їжу можна, то не заборонено законодавством?

    ВідповістиВидалити
  2. Та можна... але для того треба мати продукти, баняки і посуд, з якого їсти... І ше треба багато терпіння, бо плитка електрична...

    ВідповістиВидалити
  3. Ти диви, електрична плитка йому не подобається:)

    ВідповістиВидалити
  4. Та ні, вона цілком нормальна, поки не почати нею користуватися ;)

    ВідповістиВидалити
  5. Дуже цікаво було б почути як Ви туди попали, чим там займаєтеся. І взагалі побільше про саму роботу і робочий процес.

    ВідповістиВидалити
  6. Щоб попасти на Facebook треба пройти кілька телефонних інтерв'ю, потім, якщо все буде добре, прилетіти в Пало Альто і пройти ще кілька інтерв'ю в один день (поїздку вони оплачують). І якщо все буде добре після цього, то компанія пропонує вам офер. Якщо вас влаштовує офер (в цифрах, зокрема), то ви його підписуєте і вам роблять візу (ну тобто офіційно ви самі робите візу, але більшість документів готують за вас).
    А як зробити, щоб компанія вас побачила? Ну тут можливі різні варіанти. Мене, наприклад, знайшли через TopCoder. Можна також, щоб вас відрекомендував хтось із працівників (тут є спеціальна система для рефералів). Мабуть, є і інші способи... Можна подавати резюме напряму, але краще все таки, щоб відрекомендували.

    Ну а от про робочий процес я, нажаль, розповідати не можу, бо це комерційна таємниця. Так що буду продовжувати писати про життя :)

    ВідповістиВидалити
  7. Він з універу... Київського національного університету ім. Тараса Шевченка

    ВідповістиВидалити