понеділок, 18 січня 2010 р.

SRM 458

Я тепер не пропускаю жодного SRM-у! Хоча їх і так мало, тому вже нема куди пропускати. От в четвер був черговий SRM 458. Це був Member SRM, тобто організований і тестований членами TopCoder Community безкоштовно. Дехто каже, що ці матчі гірші ніж регулярні платні матчі. Але я не відчуваю, щоб ці матчі були чимось гірші, єдина різниця, яку я бачу – це інколи досить нестандартна розбаловка задач. От цього разу було 250/450/900. Але це робить матч навіть цікавішим.
250-ка була досить проста на перебір. 450-ка теж не складна динаміка. Обидві задачі чимось схожі, досить було зробити одне спостереження і реалізувати нескладний алгоритм. Глибоко аналізувати задачу не потрібно було в обох випадках. 900-ку я здати не встиг. Почав виписувати випадки і щось загруз у тій задачі. А найвигіднішим способом розв’язування, мабуть, було написати перебір для малих вхідних даних і побачити закономірність :)
В перерві перед челенджом я почав тестувати свою 450-ку і вона чогось видавала не ті відповіді, що я очікував! На щастя, вона була правильна, просто я вводив тести неправильно :) Але поки я тестував вже почався челендж. Коли я приступив до чужих розв’язків, то вже було два успішних челенджі по 450-ці. Трохи часу я вже втратив, тому шансів почеленджити 450-ки вже було мало. По 250-ці не було що челенджити, але на щастя були дві здані 900-ки. Хоча правильного розв’язку я не знав, але обидва розв’язки були короткими, тому я почав просто їх порівнювати. Виявилося, що є тест, на якому вони дають різні результати. Отже, якщо мене ніхто не випередить, то в мене буде гарантованих 25 балів. Залишалося вибрати з кого почати, жовтого чи червоного. Звісно, я почав з жовтого і не помилився! Відразу дістав +50 і закінчив челенджити. Як виявилося, дарма. Бо розв’язок червоного ploh-а теж був хибним. Треба було порівняти його розв’язок з розв’язком Petr-а :) Ну але загалом цікава стратегія челенджу дала позитивні результати.
Загальний результат матчу для мене - +40 очок рейтингу. Може не дуже багато, але все ж непогано.
Наступний матч у вівторок, знову на 8 ранку, як і попередній. Трохи рано треба прокидатися, але матч пропускати аж ніяк не хочеться. А то рейтинг у мене зараз зовсім не найкращий… Хочеться повернутися до 2700+ як колись було. Або хоча б 2600+.

Немає коментарів:

Дописати коментар