суботу, 30 січня 2010 р.

Вболіваємо за наших!

Наступного тижня відбудеться чергове Протистояння Мізків, або, як його ще називають, фінал світу ACM ICPC 2010 (змагання з командного спортивного програмування). Цього року фінал пройде в Китаї. Україну в Піднебесній представлятимуть команда КНУ ім. Шевченка і команда ХПІ. Я особисто більші надії покладаю на київську команду. Діма Джулгаков, звісно молодець, і цього року він в дуже хорошій формі, нещодавно став таргетом, що саме по собі величезне досягнення. Але він один… А наскільки я знаю, на фіналі світу одному дуже важко. Там командна робота дуже важлива і її треба окремо тренувати. Якщо, раптом, Діма застрягне на якійсь задачі, його не буде кому підстрахувати чи замінити. А на фіналі, коли напруга дуже висока, ймовірність виникнення такої стресової ситуації (і не одної) дуже висока. Звісно, надіюся, що все складеться добре і знаю, що Діма готовий дуже добре, але все одно не вірю, що йому самому вдасться вибороти для команди медалі. Хоча, буду дуже радий, якщо таки вдасться! :)
В київській ж команді всі три учасника мають хороший досвід участі в командних і індивідуальних змаганнях ще з шкільних років. Якщо не помиляюся, то у всіх них є золоті медалі з IOI. Та й в одній команді вони виступають давно. Тому, я розглядаю їх команду як більш стабільну. А на фіналі холоднокровність і стабільність дуже важливі. Правда не знаю, як щодо командної роботи. Знаю, що у них не було можливості перед фіналом відтренувати її, бо Глюк був тут з початку січня. Але надіюся, що таки за роки вони добре спрацювалися і на фіналі взаємодіятимуть ефективно. Крім того, вони їздили на збори в Петрозаводськ і там зайняли друге місце, що на мою думку дуже круто.
Я тут пробував трохи Глюка тренувати за два тижні до від’їзду. Ну не сильно напружені тренування у нас вийшли. Написали 4 контести. Багато він, звісно, не навчився з тих тренувань, але, думаю, як розминка для підтримання форми вони свою роль виконали. Ну що скажу, швидкість в нього непогана, головне, щоб голова на контесті була свіжа і добре працювала. Ну і, звісно, щоб командна робота була, бо інакше нема шансів.

Отже фінал в п’ятницю. Різниця часу між Каліфорнією і Харбіном в Китаї – 16 годин. Так що для мене змагання будуть відбуватися у досить зручний час – в четвер ввечері. Буду слідкувати за результатами наших команд. Бажаю їм успіху і буду щиро радий, якщо вони його досягнуть! Так що вболіваємо за наших!

П. С.: Щойно подумав: шкода, що я не вів цей блог в той час коли сам готувався і їздив на фінал. Оце було б зараз навіть самому цікаво почитати :)

8 коментарів:

  1. А Глюк буде летіти туди через Тихий Океан? (тобто не через 3/4 світу у друго сторону)
    Вболівай за наших!

    ВідповістиВидалити
  2. Глюк вже полетів через Тихий океан. Коли назад буде летіти то взагалі прилетить в попередній день ніж вилетів, як у "Навколо світу за 80 днів" :)

    ВідповістиВидалити
  3. ну успіху хлопцям!
    Остапе, будеш вести пряму трансляцію прямо тут на блозі? Ну там з коментарями, статистикою і таке інше?

    ВідповістиВидалити
  4. Та ні, блог це погане місце для текстової трансляції, мабуть... Хоча, можна писати просто в один пост. Подумаю...

    ВідповістиВидалити
  5. не важливо чи в блозі чи деінде (може твіттер?) головне щоб була трансляція з кумедними коментарями ))

    ВідповістиВидалити
  6. Андрій, не знаю чи буде тобі достатньо кумедних коментарів, але офіційна українська текстова трансляції була на "АСМ Контестері"

    ВідповістиВидалити
  7. Дякую, Брюс! Обов'язково перегляну! Думаю коментарів буде достатньо :)

    ВідповістиВидалити